Vereniging Rugzaklopers

Rugzaklopen begint hier!

Wandelen met je huis op je rug

Het hele jaar door

Weekend wandelingen met je rugzak en tent door de Nederlandse natuur.

Waarom de Rugzaklopers?

Er zijn een heleboel goede redenen om met onze vereniging op pad te gaan.

Buiten in de natuur
Met tent en rugzak
Gezellige club
Vrijheid blijheid

Rugzaklopen is iets voor jou als…

  • je lekker in Nederland op pad wil gaan in het weekend
  • je met je tent op je rug wil wandelen door bos en hei
  • je gezellig met gelijkgezinden wil lopen
  • je houdt van buiten zijn en van kamperen
  • je weet dat je je niet hoeft aan te melden voor een weekend
  • je kan komen en gaan wanneer je wilt
  • je van de Nederlandse natuur wil genieten

Hou jij van wandelen en kamperen?

Hou je van wandelen en kamperen en ben je 18 jaar of ouder? Dan ben je bij onze vereniging ‘Rugzaklopers’ aan het juiste adres! We zijn een kleine vereniging waarvan de leden over heel Nederland verdeeld zijn.

De vereniging en de weekenden kenmerken zich door een ongedwongen sfeer waarin vrijheid, respect voor elkaar en de natuur belangrijk wordt gevonden. Onze club kent weinig regels. Iets waar we best een beetje trots op zijn.

Hoe werkt het?

Op onze site zoek je een weekend uit waarop een tocht wordt georganiseerd. Je hoeft je niet aan te melden en kan op vrijdagavond naar de gereserveerde camping komen wanneer je wil.
Geen verplichting dus. Hoe makkelijk en hoe fijn is dat.

Op vrijdagavond druppelen de deelnemers binnen op de eerste kampeerplek. De gemiddelde opkomst is zo rond de 6-12 deelnemers.
Zaterdagochtend ontstaan de plannen rondom de route naar de volgende kampeerplek. De route ligt van tevoren niet vast. Het kan dus zijn dat je als één groep loopt, of dat de deelnemers zich opsplitsen, o.a. afhankelijk van de route of afstand die men wil lopen.

Het lopen is niet prestatiegericht, het tempo is over het algemeen rustig, de afstand ligt meestal tussen de 18 en 22 km. Maar wil je korter, sneller, langer of langzamer, dat kan. 

Je hebt met je eigen kaart op zak, de vrijheid om je eigen koers te bepalen. Rond 09.00 uur zijn de meesten wel startklaar en is hun rugzak ingepakt.
Onderweg wordt er regelmatig pauze gehouden. Vaak zoeken we een mooi plekje op om wat te eten, koffie en thee te maken. Maar ook koffie en appeltaart op een terras is bij velen favoriet.
Aan het einde van de zaterdagmiddag arriveren we op de volgende overnachtingsplek. ’s Zondags is er de mogelijkheid om nog een ronde te lopen. Anderen kiezen ervoor om naar huis te gaan.

Benieuwd? Iedereen die een keer wil ervaren hoe het is om met de rugzaklopers op pad te gaan, is welkom.
Vrijblijvend meelopen kan tijdens vrijwel alle weekenden die georganiseerd worden (zie weekendagenda). Aanmelden kan via de button onder aan deze pagina.
Je ontvangt dan alle noodzakelijke informatie over het weekend van je keuze (reisinfo, campings, bruikbare kaarten en de contactpersoon).

Heb je nog meer vragen?
Kijk dan op onze Veelgestelde vragen pagina.

Enthousiast geworden?

Neem dan contact op met onze vereniging.

It’s all in the numbers

statistieken 2023

41

geplande tochten

40

gelopen tochten

263

leden

7,2

Gemiddeld
aantal deelnemers

34

leeftijd
van
de club