Achterhoek, zuidwaarts over de hoge gronden, 27 t/m 29 augustus 2010

Vijfenveertig jaar geleden…. Ik ben op bezoek bij ome Lammert en tante Jantje. Eigenlijk mijn oudoom en oudtante, nog een generatie ouder dan mijn vader en moeder. Ome Lammert draagt een pet en een groot horloge aan een ketting. Tante Jantje heeft grijs haar in een knotje en een lange rok. Ze zijn al oud en wonen samen in hun boerderijtje aan een zandweg bij Zelhem. Arme mensen: verder dan boerenknecht en thuis twee koeien en wat kippen heeft ome Lammert het nooit gebracht. Bij het huis een moestuin, een notenboom, een waterput. Achterop de deel een poepdoos. In de keuken een schouw met een ouderwets fornuis en blauwe tegeltjes. Ik kijk mijn ogen uit. Als ik er jaren later weer eens kom, is tante Jantje overleden, het huis verkocht en verbouwd. De deel met poepdoos is nu een riante woonkamer. Ome Lammert woont in een zijvleugel, met pet en horloge. De walnotenboom en de kippen zijn er nog.

(meer…)

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?