^ Naar Boven

Weekend-agenda

Nu via één muisklik bereikbaar: het overzicht van de agenda met kalender

Login om meer te lezen →

Reacties uitgeschakeld voor Weekend-agenda

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug , 22 t/m 24 sep 2017

Toen mij gevraagd werd een weekend te organiseren, leek mij dat wel leuk om dat op de Utrechtse Heuvelrug te doen. Het is een mooi bosrijk gebied en het Leersumseveld is een prachtig mooi natuurgebied.

Login om meer te lezen →

3 Reacties

Indianenverhaal over heksen die een konijn aten (zuidoost Brabant), 29 sep t/m 1 okt 2017

Nog niet zo heel lang geleden was er in Someren een camping die ‘de Rabbit’ heette, gelegen aan de zuidoostkant van de Strabrechtse Heide. Met de Rugzaklopers hebben we daar meerdere keren gekampeerd, waaronder een keer met Pasen. Op paasochtend bleek een goedgevige paashaas geverfde en gekookte paaseieren bij de tenten te hebben gelegd. Een mooie herinnering. Maar de Rabbit is niet meer. Op mijn fiets- en wandeltochten kom ik regelmatig langs de boerderij waar de camping bij hoort. Eerst stond er een bord ‘te koop’ langs de weg, inmiddels is dat bord verdwenen.

Login om meer te lezen →

5 Reacties

Herfst op de Veluwe, zwerven door de Sahara naar het bos van de dansende bomen, 6 t/m 8 okt 2017

 

Een aantal jaren geleden stonden Gerda en ik samen op een natuurkampeerterrein nabij Kootwijk en wandelden we over de grote zandverstuiving, het Kootwijkerzand. Het was die dag warm en dat gaf ons het gevoel in de Sahara beland te zijn. Op een warme dag kan het zand wel 50°C worden en in de avond kan de temperatuur weer 40 graden kelderen. Als je goed in het zand kijkt, staat het vol sporen die de aanwezigheid van reeën, edelherten, wilde zwijnen en zelfs dassen onthullen. Het zand verstuift continu zodat het landschap steeds weer verandert. Je ziet de windribbels als mini duintjes in het zand staan. Vanaf de uitkijktoren konden we het markante gebouw Radio Kootwijk in de verte zien. De 8 meter hoge houten uitkijktoren waar we op stonden is inmiddels vervangen door een 12 meter hoog stalen exemplaar welke op 20 april 2017 werd geopend.

Login om meer te lezen →

5 Reacties

Schmallenberg (Grafsschaft) Sauerland,12 t/m 15 okt 2017

(Wildkamperen, alleen voor leden!)

 

De Rothaarkamm is een bergrug in het hart van het Sauerland. Het is een scheidslijn waar water enerzijds afgevoerd wordt richting de Rijn en anderzijds richting de Weser. Hier kunnen we ons wel een paar daagjes vermaken.

Login om meer te lezen →

3 Reacties

Lake District, Engeland, (alleen voor leden), 13 t/m 24 okt 2017

Je kunt van de Britten denken wat je wilt, maar ze hebben hun platteland altijd meer gewaardeerd dan wij. Bij ons is het platteland in een halve eeuw onttakeld en nu dat proces bijna voltooid is, beseffen we hoeveel moois verdwenen is.

In de afgelopen halve eeuw zijn in het Verenigd Koninkrijk al 23 gebieden aangewezen tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Maar al in 1951 kreeg het hele Lake District de status van nationaal park.

Login om meer te lezen →

15 Reacties