^ Naar Boven

Weekend-agenda

Nu via één muisklik bereikbaar: het overzicht van de agenda.

Login om meer te lezen →

Reacties uitgeschakeld voor Weekend-agenda

Van Baarn naar Austerlitz, 21 t/m 23 juli 2017

 

Wanneer je bij een weekend meeloopt waarbij ook bestuursleden meelopen heb je natuurlijk de kans dat er aan je gevraagd wordt om ook (weer) eens een weekend te organiseren. Ik heb de afgelopen 2 jaren telkens een weekend gedaan maar Jurgen is nog ‘nieuw’ wat dat betreft. Dus maar het voorstel gedaan om samen een weekend te organiseren.

Login om meer te lezen →

3 Reacties

Veenweiden, droogmakerijen en de Zaanse Schans, 28 t/m 30 juli 2017

We lopen vanaf Landsmeer door Het Twiske, een drooggelegd laagveenmoeras, waar je van vogels en bloemen kunt genieten. Daarna gaat het via de Polder Oostzaan, een authentiek veenweidegebied, richting de Zaan. Je kunt nu kiezen om in de polder te blijven of langs de Zaanse Schans richting Wormer te lopen. Je komt dan o.a. langs Haaldersbroek, een typisch Zaans dorp met slootjes, bruggetjes, houten huizen en stolpboerderijen en natuurlijk de Zaanse molens.

Login om meer te lezen →

4 Reacties

Wandelen door de Ooijpolder, 4 t/m 6 aug 2017

 

Deze keer neem ik jullie wel mee de Ooijpolder in. De Ooijpolder is een geweldig gebied ten Oosten van Nijmegen. De polder ligt tussen de Waal en de stuwwal in. Op en over de stuwwal hebben wij al een paar keer gewandeld. In januari heeft Thomas daar nog een weekend georganiseerd. Dit weekend blijven we echt in de polder. Daar krijg je geen spijt van. Je kunt er wandelen door de Millingerwaard; hier mag je van de paden af. Dit is een van mijn persoonlijke favorieten: de Oostvaardersplassen in het klein. Met pony’s, Gallowayrunderen en bevers. De Groenlanden met de oude overblijfselen van steenfabrieken en verdedigingswerken is ook al zo’n parel voor de vogel-en vleermuisliefhebber. Ik heb ooit in de Ooij 60 verschillende vogelsoorten gespot op één dag, van koolmees tot zwarte zee-eend. Verder is er ook horeca: Oortjeshekken is erg populair met groot terras.

Login om meer te lezen →

Geen Reacties

Zuid Limburg, Oost-West, 18 t/m 20 aug 2017

Zuid-Limburg, dit kleine stukje Nederland verveelt nooit. Deze keer wandelen we vanuit het oosten van het mooie heuvelland.
Het kostte mij nog flink wat moeite om de vrijdagavondcamping zover te krijgen dat ze ons wilden ontvangen. Het seizoen, extra werk, echt niet meer dan 10 personen. Maar na een persoonlijk bezoek met Pasen zijn we welkom, ook met meer mensen. Geen probleem.
Kosten zijn € 12,50 per persoon. Misschien mogen we terugkomen als we ons netjes gedragen.

Login om meer te lezen →

1 Reactie