Agenda (actueel)

Weekend-agenda

Nu via één muisklik bereikbaar: het overzicht van de agenda met kalender

Login om meer te lezen

Reacties uitgeschakeld voor Weekend-agenda

Bos, heide en hoogteverschillen, Doorwerth – Otterlo, 14 t/m 16 december 2018

Dit weekend doorkruisen we de bossen en heidevelden van de westelijke Veluwe.

Login om meer te lezen

8 Reacties

Tjonger en Linde, zuidoost Friesland, 21 t/m 23 december 2018

Dit jaar zijn de Rugzaklopers al vier keer in deze buurt geweest. Omdat dat nog nooit vertoond is, scherp ik het record nog even aan. Deze vijfde keer bezoeken we de noordkant van het Drents-Friese Wold, met de beekdalen van Linde en Tjonger. In deze duistere streek is normaliter een prachtige sterrenhemel te zien, maar op zaterdag is het volle maan. Handig als je in het donker de tent moet opzetten.

Login om meer te lezen

8 Reacties

Van Twente naar Salland, 27 t/m 31 december 2018

Op een winterdag nam ik de trein naar Twente om een mooie wandeling te maken. Op het station sloeg ik een paar liter water in en stapte op de bus naar het bos waar de paalkampeerplaats zou zijn. Tijdens de busrit merkte ik aan de buitenkant van de rugzak een steeds groter wordende donkere plek op. In het inmiddels pikdonkere bos kwam uit de rugzak een lekkende waterzak en nog een andere nare verrassing. Ik had het dak en de binnentent van verschillende tenten bij me. Rond middernacht was ik weer thuis en werd de voorgenomen tocht met een dag ingekort.
Vijf jaar geleden waren we in de winter ook in Twente en het is er natuurlijk nog even mooi.
De eerste dag passeren we het historische Stad Delden. Aan het kerkplein staat tegenover het gotische kerkgebouw het oude hotel Sevenster met de karakteristieke bruine gelagkamer, een prima adres om erwtensoep te eten. We slaan water in en lopen door naar de volgende paalkampeerplaats, tussen de oude eiken aan de Azelose beek.

Login om meer te lezen

Geen Reacties

Een stukje van het LAW “Entre Lesse et Lomme” (bijna wild kamperen), 4 t/m 6 januari 2019

Altijd op zoek naar nieuwe wandelroutes kwam ik op www.trekkings.be een mooi omschreven nieuwe LAW tegen. De route, die wordt aangeprezen als één die voor 95% over onverharde paden gaat, leidt de wandelaar voornamelijk door wouden en langs de nog wilde delen van rivieren als de Lesse. Onlangs heb ik in één van de prachtige najaarsweekenden het gebied bezocht en een deel van de route gelopen.
Graag ga ik in de winterperiode terug naar deze mooie streek om met de Rugzaklopers het landschap en de bossen, wellicht voorzien van een witte deken, te bewandelen.

Login om meer te lezen

5 Reacties