Agenda (archief)

Achterhoek/Twente in de winter, 16 t/m 18 februari 2018

 

Echt langs de grens van de Achterhoek en Twente, met als mooie gebieden het Haaksbergerveen, het bosgebied Lankheet en het coulisselandschap rond Markveld. Vanwege de lange avonden heb ik ook op cafés gelet: in Rekken resp. Hengevelde, de laatste op een paar kilometer voor een goede doorbloeding in de slaapzak. Reken verder maar niet op horeca onderweg. Ik zie nog het dorp Rietmolen aan de Schipbeek halverwege zaterdag, tegen die tijd weten we wel of daar wat te halen valt.

Login om meer te lezen

4 Reacties

Van Loosduinen naar Katwijk over het Kustpad, 9 t/m 11 feb 2018

Vorig jaar verhuisde ik naar Den Haag en langzamerhand ben ik de – helaas nogal – versnipperde natuur in en rond die stad aan het verkennen. Er zijn werkelijk mooie landgoederen zoals Zorgvliet, Clingendael en Meijendel, en het strand en de duinen zijn natuurlijk ook erg leuk. Tijdens de rugzakweekends kwam ik er achter dat dit voor meer mensen onbekend terrein is. Vandaar het plan om een weekend langs het kustpad tussen Den Haag en Katwijk te organiseren.

Login om meer te lezen

6 Reacties

Van De Punt naar Groningen stad, 2 t/m 4 feb 2018

Door het laagveengebied met moerasbos, rietland en open water op de grens met Drenthe naar Groningen stad. Mocht je ruimte over hebben in je rugzak dan bij temperaturen onder nul zeker je schaatsen meenemen!

Login om meer te lezen

3 Reacties

Dwingelderveld in de winter, 19 t/m 21 jan 2018

 

Op zoek naar wintercampings op de Veluwe wilde dat niet zo vlotten. De ene is geen of niet meer een wintercamping, de andere is deze winter in verbouwing. Dus maar uitwijken naar een ander gebied. Kwam ik terecht in het Dwingelderveld, wat voor mij ook nieuw is. 

Login om meer te lezen

7 Reacties

Paalkamperen, 12 t/m 14 jan 2018

Na een aantal jaren Brabant afgewisseld te hebben met het oosten van het land, leek het mij wel weer eens tijd worden om het dichter bij huis te zoeken: de Utrechtse Heuvelrug. Nadat ik die keuze gemaakt had, lagen de paalkampeerterreinen al helemaal vast. Ik zou alleen nog de richting om kunnen draaien, maar dat is met het oog op de vindbaarheid op vrijdagavond niet handig. Het wordt dus een herhaling van het weekend dat ik in 2012 georganiseerd heb.

Login om meer te lezen

2 Reacties