^ Naar Boven

Walcheren, 15 t/m 17 sept 2017

De afstand is een beetje bijzaak tijdens dit weekend op Walcheren. Waar het wel om gaat is: zon (gezien de statistieken is de kans zeer groot), zee (mét of zonder zwemkleding) en duinen.

Login om meer te lezen →

3 Reacties

Clubs verjaardag, 8 t/m 10 sep 2017

Weer een jaartje erbij dus de Rugzaklopers worden 28 jaar.

Login om meer te lezen →

10 Reacties

Junioren Zomertrektocht 3.0, Wandelen door bos, langs heide en tussen de verrekens in Oost Brabant,1 t/m 3 sept 2017

De derde Junioren Zomertrektocht alweer. Voorgaande edities waren gezellig en daarom gaan we gewoon door met dit recept. Wederom met de hijgende adem van de weekendcoördinator en de redactieraad in mijn nek toch op het allerlaatste moment deze aankondiging kunnen afronden. Ook dat begint een traditie te worden.
De keuze is gevallen op een gebied waar zowel volwassen Rugzaklopers als de Junioren lekker kunnen rondstruinen. We gaan naar Oost Brabant waar afdoende ruimte is voor iedere soort Rugzakloper om lekker rond te dolen. Bos, heide en varkensboeren zijn afdoende in dit gebied te vinden. Daar gaan we dan ook lekker tussendoor struinen.

Login om meer te lezen →

10 Reacties

Veluwe, 25 t/m 27 aug 2017

Tijdens dit wandelweekend gaan we de Veluwe en de hei op. Even opgezocht en het schijnt dat de meeste heidesoorten ook nog bloeien in augustus. Komt goed uit.

Login om meer te lezen →

1 Reactie

Zuid Limburg, Oost-West, 18 t/m 20 aug 2017

Zuid-Limburg, dit kleine stukje Nederland verveelt nooit. Deze keer wandelen we vanuit het oosten van het mooie heuvelland.
Het kostte mij nog flink wat moeite om de vrijdagavondcamping zover te krijgen dat ze ons wilden ontvangen. Het seizoen, extra werk, echt niet meer dan 10 personen. Maar na een persoonlijk bezoek met Pasen zijn we welkom, ook met meer mensen. Geen probleem.
Kosten zijn € 12,50 per persoon. Misschien mogen we terugkomen als we ons netjes gedragen.

Login om meer te lezen →

10 Reacties

Wandelen door de Ooijpolder, 4 t/m 6 aug 2017

 

Deze keer neem ik jullie wel mee de Ooijpolder in. De Ooijpolder is een geweldig gebied ten Oosten van Nijmegen. De polder ligt tussen de Waal en de stuwwal in. Op en over de stuwwal hebben wij al een paar keer gewandeld. In januari heeft Thomas daar nog een weekend georganiseerd. Dit weekend blijven we echt in de polder. Daar krijg je geen spijt van. Je kunt er wandelen door de Millingerwaard; hier mag je van de paden af. Dit is een van mijn persoonlijke favorieten: de Oostvaardersplassen in het klein. Met pony’s, Gallowayrunderen en bevers. De Groenlanden met de oude overblijfselen van steenfabrieken en verdedigingswerken is ook al zo’n parel voor de vogel-en vleermuisliefhebber. Ik heb ooit in de Ooij 60 verschillende vogelsoorten gespot op één dag, van koolmees tot zwarte zee-eend. Verder is er ook horeca: Oortjeshekken is erg populair met groot terras.

Login om meer te lezen →

4 Reacties