^ Naar Boven

Van Holten over de bergen naar Hellendoorn, 17 t/m 19 november 2017

Inmiddels ben ik al een paar jaar lid van de Rugzaklopers, maar tot mijn grote schande heb ik nog nooit een weekend georganiseerd. Dat gaat nu veranderen. Cilia gaf aan dat er nog een paar vrije weekenden in november zaten en daarom heb ik aangeboden het weekend van 17 tot en met 19 november te organiseren. Ik ben maar eens in de archieven van Voetlicht gedoken en kwam de Holterberg tegen, een gebied waar ik nog maar 1x ben geweest en dan ook nog in de zomer. Des te meer reden om daar eens wat te organiseren in het najaar. De Rugzaklopers komen blijkbaar regelmatig in dat gebied want toen ik de campings belde en vroeg of we konden komen, werd er door de eigenaren enthousiast gereageerd. De weergoden waren volgens de archieven van Voetlicht de Rugzaklopers niet altijd gunstig gezind tijdens weekenden in dit gebied. Hopelijk is dat dit weekend wel het geval en krijgen we nog wat mee van de prachtige herfstkleuren.

Login om meer te lezen →

12 Reacties

Het groene hart: jaagpaden en tiendwegen, 10 t/m 12 nov 2017

Dit weekend wandelen we in het mooie, weidse polderlandschap tussen Haastrecht en Oudewater. In de polder zijn veel vogels te zien (we kunnen ook nog even langs de eendenkooi) en ik heb er vaak hazen zien rennen.

Login om meer te lezen →

2 Reacties

Steden, steenworpen en voetveren, Olst-Deventer, 3 t/m 5 nov 2017

We gaan dit weekend langs de IJssel lopen, van Olst naar Deventer. Beide campings bevinden zich op een (flinke) steenworp van de stad, zodat we niet alleen mooie natuur zien, maar ook nog wat historie. Er zitten twee pontjes in de tocht, altijd een leuke afwisseling.
Houd er rekening mee dat het Olsterveer vanaf 22.00 uur niet meer vaart. Uiterlijk om 21.30 uur op station Olst aankomen dus (maar zie verder voor alternatief). Afstand station-camping ongeveer 2 kilometer.

Login om meer te lezen →

3 Reacties

Rondje Winterswijk: via het Vragenderveen op pad naar de wintertijd, 27 t/m 29 okt 2017

Inspiratie voor dit weekeind was eenvoudig; bij de geitenboerderij van zaterdagavond hebben wij al eens zelf gekampeerd. Zo’n leuke zaterdagavondplek verdient natuurlijk een mooie aanloop, en dat is hier snel gevonden. Streekpad het Scholtenpad ligt voor de hand, maar wij hebben een andere route beraamd. Het Vragenderveen is een uniek hoogveengebied, dat nog leeft en aangroeit. In november 2016 zijn hier zelfs kraanvogels gezien. Het veen is rustgebied en verboden te betreden, maar rondom ligt een bufferzone waardoor een wandelpad is aangelegd: ’t Schaddenpad. Aan de westzijde voert het pad naar een 15 meter hoge uitkijktoren over het veen.

Login om meer te lezen →

3 Reacties

Drenthepad van Uffelte naar Diever, 20 t/m 22 okt 2017

Opnieuw organiseer ik een weekend in het mooie & poëtische Drenthe. Ditmaal vervolg ik het Drenthepad van Uffelte naar Diever.

Login om meer te lezen →

10 Reacties

Lake District, Engeland, (alleen voor leden), 13 t/m 24 okt 2017

Je kunt van de Britten denken wat je wilt, maar ze hebben hun platteland altijd meer gewaardeerd dan wij. Bij ons is het platteland in een halve eeuw onttakeld en nu dat proces bijna voltooid is, beseffen we hoeveel moois verdwenen is.

In de afgelopen halve eeuw zijn in het Verenigd Koninkrijk al 23 gebieden aangewezen tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Maar al in 1951 kreeg het hele Lake District de status van nationaal park.

Login om meer te lezen →

15 Reacties