^ Naar Boven

Wederom Westerwolde, 7 t/m 9 juli 2017

Voor veel Nederlanders ligt Westerwolde in een uithoek. Deze streek ligt in het zuidoosten van de provincie Groningen en grenst aan Duitsland en Drenthe. Door het gebied stroomt het riviertje Ruiten Aa. Ruiten Aa is -zoals veel rivieren in Nederland- tijdens de ruilverkavelingen na de Tweede Wereldoorlog gekanaliseerd. De laatste jaren meandert zij weer geheel naar eigen inzicht door het beekdal. Dit weekend kunnen de we de Ruiten Aa als gids gebruiken voor onze wandelingen.

Login om meer te lezen →

2 Reacties

Natuurkamperen in het Leenderbos, 30 juni t/m 2 juli 2017

Een aantal jaar geleden wilde ik ook al naar het Leenderbos gaan, maar toen ging dit kampeerterrein in de winter niet meer open. Daarom nu in de zomer een nieuwe kans.

Het Leenderbos is een onderdeel van het uitgestrekte natuurgebied tussen Eindhoven en België. Een gebied met bos, heide en vennetjes dat een huis is voor vele dieren, waaronder het wilde zwijn dat men tevergeefs weg probeert te jagen.

Login om meer te lezen →

1 Reactie

Goeree-Overflakkee, 23 t/m 25 juni 2017

 

Ooit was Goeree nog een eiland. Begin 60-er jaren kampeerden we daar, als gezin van zeven, met solide Karl Denig-tenten en een oude, grijze Mercedes 190D. Met toestemming stonden we op een weilandje en vader maakte een latrine in de houtwal. Het strand en vooral de golven waren beter dan nu. En het was vaak heel mooi weer.

Login om meer te lezen →

2 Reacties

KZT 9.0 – KidsZomerTrekking – De Amsterdamse Waterleiding Duinen, 9 t/m 11 jun 2017

Ook in 2016 hebben we weer een mooie en vooral gezellige versie van de KZT mee gemaakt. Daarom dit jaar al vroeg een weekend op de kalender laten zetten: 9-11 juni 2017. De regio is deze keer met duinen: tussen Noordwijk en Zandvoort: de Amsterdamse Waterleiding Duinen.

Login om meer te lezen →

Geen Reacties

Dwingelderveld/Drents-Friesewold/Fochtelooerveen, Pinksteren 2 t/m 5 juni 2017

Met een 3-daags Pinksterweekeind voor de deur wordt het weer eens tijd voor een serieuze wandeling. We doen deze keer 2 nationale parken en een Natura 2000 gebied aan.

Login om meer te lezen →

Geen Reacties