De Pen 129 – Marike Nijland

NAAM: Marike Nijland LEEFTIJD: 44
BURGERLIJKE STAAT: Ongehuwd 
KINDEREN: Zoon (10) 
BEROEP: Hoofd bedrijfsvoering 
HOBBY’S: Wandelen, kamperen, kunst (museumbezoek) en werken 

WAT WAS JE EERSTE RUGZAKLOPERSWEEKEND?
Een tocht vanaf de toen nog paalkampeerplaats bij Hilversum naar Loosdrecht. Groot was mijn verbazing dat na het opzetten van de tent in het donker de vraag kwam of ik meeging naar het café verderop. Luxe paalkamperen was het. 

WAT IS MIJN MOTIVATIE OM MET DE RUGZAK TE LOPEN?
Lekker lang buiten op pad kunnen zijn en dat je veel meer keuze hebt in etappes en route. 

MIJN LEKKERSTE KAMPEERGERECHT?
Adventure Food pasta bolognese heb ik vaak bij me, net als kerrie noedels. 

WAT ER ALTIJD IN MIJN RUGZAK ZIT?
Best wel veel. Eigenlijk ben ik niet bepaald minimalistisch en graag voorbereid op alle weertypen. Altijd bij me is mijn gele Lapland mok met handige maataanduiding. 

WAT HET GOEDKOOPSTE ARTIKEL IN MIJN RUGZAK IS?
Ik denk een plastic Spork die ik vaak gebruik voor het eten van een salade onderweg naar de eerste kampeerplaats, in de trein. 

WAT HET OUDSTE ARTIKEL IN MIJN RUGZAK IS? 
Dat is de rugzak zelf, een Macpac Esprit gekocht in mei 2002 bij de Zwerfkei. Redelijk onverwoestbaar, of toch nog te weinig gebruikt? Hele fijne tas en nog geen waardige opvolger gevonden. 

WAT VOOR TENT IK HEB EN WAAROM?
Sinds eind vorig jaar heb ik een Hilleberg Anaris. Dat is een tweepersoonstent 

JE KUNT ME ’S NACHTS WAKKER MAKEN VOOR? 
Noodgevallen 

WAAROM IK LID BEN GEWORDEN VAN DE RUGZAKLOPERS?
Ter voorbereiding op een geplande trektocht en omdat ik weer meer wilde wandelen ben ik lid geworden. 

HOE LANG IK AL LID BEN VAN DE RUGZAKLOPERS? 
Sinds november 2015. Daarvoor kende ik de vereniging al lang want ik was actief bij www.hiking-site.nlomdat ik ook samen met mijn zoon op pad wil kunnen gaan. We hebben tickets voor de Fjällräven Classic in de zomer en nu dus aan het oefenen in de weekenden, om straks een trektocht te maken van 110 kilometer door de Zweedse wildernis. 

WAT MIJN GROOTSTE KAMPEERMISKOOP IS? 
Hopelijk niet mijn nieuwe Therm-a-Rest XLite matje… Onlangs voor het eerst gebruikt tijdens een etappe van het Romeinse Limespad. En echt opeens, zonder scherp voorwerp in de buurt, een scheur van een paar centimeter. Nu opgestuurd ter beoordeling, maar bij de Bever gaven ze me weinig kans dat dit onder de garantie zou vallen. Ben nog in afwachting. Misschien dan nog te plakken, maar dan gaat het matje niet mee naar Zweden en wordt een volgend matje toch weer een Exped. 

WAT MIJN FAVORIETE KAMPEERPLEK IS?
Liefst in een uitgestrekt landschap tussen de rendieren, maar bij camping Twilhaar bij de Sallandse Heuvelrug is het ook goed vertoeven. 

WAT MIJN RAMPZALIGSTE KAMPEERNACHT WAS? Een nacht waarin ik het te koud had en dan duurt de nacht zo lang. Of toch lang geleden in Spanje op een berg met noodweer en een lekke tent. Of nog langer geleden met mijn oudste broertje drijvend op een luchtbed in de bungalowtent terwijl mijn ouders buiten een geultje rond de tent aan het graven waren. Het is eigenlijk een wonder dat ik nog kampeer. 

NU JE EEN TIJDJE MET DE RUGZAKLOPERS MEELOOPT, WAT VIND JE HET MEEST OPMERKELIJKE VAN ONZE CLUB?
Aan de ene kant vind ik het soms wat conservatief en aan de andere kant enorm ruimdenkend en vrij. Het is leuk om ervaringen over materiaal en wandelingen te delen en ik doe altijd goede inspiratie op. Ook prettig dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. 

BONUSVRAAG VAN WIL: 
Wat denk je dat je gaat doen als je om fysieke redenen niet meer zou kunnen rugzaklopen?
Dat duurt hoop ik nog heel erg lang, Wie weet is er tegen die tijd wel wandelondersteuning net als trapondersteuning op de fiets. 

IK GEEF DE PEN DOOR AAN: Bert Riensema BONUSVRAAG VOOR BERT:
Je bent bezig geweest met het vernieuwen van je spullen. Kun je je top 3 van materialen met ons delen? 

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?