De Pen 131 – Alma de Jong

NAAM: Alma de Jong 
LEEFTIJD: 44
BURGERLIJKE STAAT: ongehuwd 
KINDEREN: geen 
BEROEP: verkeerskundige
HOBBY’S: rugzaklopen uiteraard, maar ook een leuke dagwandeling. Daarnaast doe ik aan snowboarden en maak ik mooie foto’s op vakantie. 

JE KUNT ME ’S NACHTS WAKKER MAKEN VOOR? 
Als je me ’s nachts wakker maakt…wil je zelf waarschijnlijk zonder mijn gesnurk slapen 🙂 

WAAROM IK LID BEN GEWORDEN VAN DE RUGZAKLOPERS?
Ik wou kilometers maken als voorbereiding op mijn vakantie. Dat is samen leuker dan alleen. Echter, ik heb geen vriend(inn)en die mee willen. Na zoeken op internet ben ik toen op de website van de Rugzaklopers terecht gekomen. Na mijn eerste weekend ben ik gelijk lid geworden, omdat ik het erg naar mijn zin had gehad. 

HOE LANG IK AL LID BEN VAN DE RUGZAKLOPERS? 
Oei, even zoeken…sinds april 2018, ruim 4 jaar dus. 

WAT WAS JE EERSTE RUGZAKLOPERSWEEKEND? 
Een lang weekend op Schiermonnikoog. 

WAT IS MIJN MOTIVATIE OM MET DE RUGZAK TE LOPEN?
De vrijheid om (in landen waar dat mag) je tent neer te zetten op een mooie plek in de natuur. En anders op een kleine, rustige camping kamperen. 

MIJN LEKKERSTE KAMPEERGERECHT? 
De kant en klare cashew nasi trekmaaltijd. 

WAT ER ALTIJD IN MIJN RUGZAK ZIT?
Naast de gebruikelijke dingen zoals een tent, slaapzak en eten…warme slaapsokken; ik krijg namelijk nogal gauw koude voeten. 

WAT HET GOEDKOOPSTE ARTIKEL IN MIJN RUGZAK IS?
Dat is waarschijnlijk een kleine pedaalemmerzak…altijd handig voor van alles…afval, natte kleren, vieze vaat, etcetera. 

WAT HET OUDSTE ARTIKEL IN MIJN RUGZAK IS? 
De compacte handdoeken; die had ik al voordat ik ging lopen met een rugzak. 

WAT VOOR TENT IK HEB EN WAAROM?
Ik heb een Force 10 nitro lite 200 (gekocht in 2016). Het is een tweepersoons tunneltent waardoor ik er voldoende ruimte in heb om rechtop te kunnen zitten en al mijn bagage binnen te hebben liggen ’s nachts. In het kleine voortentje kan ik bij slecht weer ook mijn eten koken. 

WAT MIJN GROOTSTE KAMPEERMISKOOP IS?
Een vloeistofbrander. Niet omdat dat ding zelf een miskoop is, maar vanwege het feit dat ik er op mijn bestemming achter kwam dat het niet ging werken. Ik kon geen geschikte brandstof vinden. 

WAT MIJN RAMPZALIGSTE KAMPEERNACHT WAS? 
Met mijn tent of het weer heb ik gelukkig nog nooit iets rampzaligs meegemaakt. Wel heb ik een keer de ‘fout’ gemaakt om mijn tent, zonder navraag te doen, naast een aantal andere wildkampeerders op te zetten, aan de rand van de stad. Dat mag in Nuuk (Groenland)… niet wetende dat dit de dakloze stadsbewoners waren. Als vrouw alleen slaap je dan toch wat minder lekker de eerste nacht tussen onbekende mannen die nauwelijks Engels spreken… Uiteindelijk heb ik er een paar dagen gestaan en leuk contact gehad (met handen en voeten) met een van hen. Zij vonden het minstens zo bijzonder dat er een vrouw gekampeerd stond! 

NU JE EEN TIJDJE MET DE RUGZAKLOPERS MEELOOPT, WAT VIND JE HET MEEST OPMERKELIJKE VAN ONZE CLUB?
De vrijheid en gezelligheid. Je ontmoet telkens weer andere mensen en hebt gelijk een klik door de gedeelde interesse. 

BONUSVRAAG VAN BERT:
Ik hoor wel eens onder rugzaklopers dat je de beste en handigste kampeerartikelen zelf maakt. Heb jij wel eens iets in elkaar geknutseld, of koop je liever alles? 
Ik koop alles. Maar ben wel creatief. Een handdoek als kussenhoes, een pennenetui als ‘besteklade’ of een kleine oprolbare toilettas voor kabels en accu’s. 

IK GEEF DE PEN DOOR AAN: Eduard 

BONUSVRAAG VOOR EDUARD:
Je bent nog niet zo lang lid. Is er iets wat je hebt geleerd tijdens een van de weekenden dat je mee was? En zo ja, wat was dat dan. 

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?