De Pen 134 – Elise van der Salm

NAAM: Elise van der Salm
LEEFTIJD: 29 jaar
BURGERLIJKE STAAT: samenwonend met Casper
KINDEREN: nog niet
BEROEP:Onderzoeker.

Ik werk met wormen van 1 mm groot, zodat we met behulp van microscopie kunnen kijken hoe, waar en wanneer eiwitten worden gemaakt. En hoe dit gereguleerd wordt. Ik ben hier al bijna drie jaar mee bezig, maar zal volgend jaar als mijn contract afloopt iets anders moeten zoeken.
HOBBY’S:
Ik geniet elke dinsdagavond heel erg van paardrijden, vooral buiten in de bossen. Een hobby waar ik te weinig tijd voor maak is naaien. Sinds een maand hebben we twee konijnen in de tuin rondhuppelen wat ontzettend leuk is om naar te kijken.

JE KUNT ME ’S NACHTS WAKKER MAKEN VOOR?
Sneeuw! Ik vind sneeuw echt geweldig. Zeker voor de eerste goede sneeuwvlokken van het jaar kom ik mijn bed wel uit.

WAAROM IK LID BEN GEWORDEN VAN DE RUGZAKLOPERS?
Kamperen en wandelen vond ik altijd al heerlijk. Ik wilde beide graag combineren, maar had niemand in mijn omgeving die dat ook graag doet. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik van de Rugzaklopers kon verwachten, maar eenmaal op Rugzaklopers weekend was ik overtuigd.

HOE LANG IK AL LID BEN VAN DE RUGZAKLOPERS?
Sinds maart 2022, dus ik ben nog maar een jong lid. Gelukkig zijn er een hoop ervaren Rugzaklopers, waarvan je altijd wel wat nieuws leert.

WAT WAS JE EERSTE RUGZAKLOPERSWEEKEND?
Het weekend van 11-13 maart bij de Loonse en Drunense duinen, georganiseerd door Helen. We waren toen met z’n vieren denk ik. We hadden geluk met het weer en het was een leuk weekend. Hierna ben ik gelijk lid geworden en sindsdien heb ik meerdere weekenden meegelopen.

WAT IS MIJN MOTIVATIE OM MET DE RUGZAK TE LOPEN?
Het is heerlijk rustgevend. Één van de weinige activiteiten waarbij ik m’n gedachten voor lange tijd kan verzetten. Daarbij geeft het een goed gevoel om je wandeldoel te behalen en op een nieuwe plek de tent op te zetten. Tijdens het schrijven van De Pen lig ik in m’n tent in Schotland. Het is zo leuk dat het rugzaklopen je naar plekken brengt waar je normaal niet zou overnachten. Natuurlijk geniet ik vooral ook van alle natuur om mij heen. Alle dieren, planten, kleuren, geuren en geluiden die je in de stad mist. Fantastisch!

MIJN LEKKERSTE KAMPEERGERECHT?
Oei, dat moet ik nog ontdekken! Ik eet vooral gevriesdroogde maaltijden en kan dus nog bijleren op dit gebied.

WAT ER ALTIJD IN MIJN RUGZAK ZIT?
Ik veroorloof me eigenlijk altijd wel de luxe van mijn e-reader.

WAT HET GOEDKOOPSTE ARTIKEL IN MIJN RUGZAK IS?
Absoluut gezien, het wc papier en de afvalzakjes. Relatief gezien, mijn tweedehands Hilleberg Akto tent (met grondzeil 260 euro) en Osprey Aura rugzak (rond de ~65 euro).

WAT HET OUDSTE ARTIKEL IN MIJN RUGZAK IS?
Dat is lastig in te schatten. Ik heb veel tweedehands via marktplaats gekocht. Ik zou gokken dat mijn wintertent het oudste is. Die was bij aankoop al zo’n 10 jaar oud, maar altijd goed bewaard en daardoor nog in goede staat!

WAT VOOR TENT IK HEB EN WAAROM?
Ik heb de Hilleberg Akto als wintertent en de Six Moon Designs Lunar Solo als zomertent. Beide tenten bieden voor een eenpersoonstent net wat meer ruimte, waardoor ik niet zo claustrofobisch word. De Lunar Solo is heerlijk licht, maar vind ik voor de winter te koud, vandaar dat ik ook de Akto heb.

WAT MIJN GROOTSTE KAMPEERMISKOOP IS?
De miskopen vallen me heel erg mee, omdat ik via YouTube al veel had geleerd over spullen en tips. Maar via marktplaats had ik een Eureka Solitaire tentje gekocht om mee te beginnen. Na deze in de tuin uitgeprobeerd te hebben, heb ik ‘m gelijk doorverkocht. Je kan er je kont bijna niet in keren!

WAT MIJN FAVORIETE KAMPEERPLEK IS?
Als ik alleen ga, camping Beek en Hei. Die is niet te groot en er staan altijd wel andere mensen. Samen met anderen ga ik ook heel graag naar andere natuurkampeerterreinen. Afgelopen jaar ben ik met mijn vriend in Amerika geweest, dat was prachtig!

WAT MIJN RAMPZALIGSTE KAMPEERNACHT WAS?
29 op 30 december 2021. Het was een warm winters weekend en ik had eindelijk de moed verzameld om er voor het eerst alleen op uit te gaan. Alles ging prima, totdat ik ‘s nachts ziek werd en niets meer binnenhield. ‘S ochtends alles schoongemaakt en gelijk m’n spullen gepakt om thuis verder uit te zieken.

NU JE EEN TIJDJE MET DE RUGZAKLOPERS MEELOOPT, WAT VIND JE HET MEEST OPMERKELIJKE VAN ONZE CLUB?
De vrijblijvendheid tijdens de weekenden en de vriendelijkheid en verscheidenheid aan Rugzaklopers! De vrijdag-zondag weekenden zijn goed te combineren met werk en makkelijk af te stemmen omdat je redelijk last-minute nog kan beslissen om mee te gaan. Maar ik vind het vooral leuk dat je zoveel verschillende mensen ontmoet. En iedereen is zo vriendelijk en behulpzaam!

BONUSVRAAG VAN MARIANNE:
Hoe ben jij bij de RZL’s beland en wat beleef je daar? Via Google! Ik wilde me graag bij een vereniging aansluiten en kwam na wat zoeken bij de Rugzaklopers uit. Elk weekend is weer anders, sommige zijn heel rustig, andere een stuk drukker. Elke keer een nieuwe ervaring. Het wildkamperen in Eifel vond ik ook super leuk. Dat had ik zonder de Rugzaklopers nog niet ontdekt!

IK GEEF DE PEN DOOR AAN:
Martien Heemskerk. Ik heb Martien tijdens een Rugzaklopers weekend ontmoet, en we waren ook beide mee naar Eifel. Als ervaren Rugzakloper had hij mooie verhalen en goede tips.

BONUSVRAAG VOOR MARTIEN:
Wat is je favoriete kampeerseizoen en waarom?

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?