De Pen 135 – Martien Heemskerk

NAAM: Martinus Cornelus Maria Heemskerk. Roepnaam Martien
LEEFTIJD: 60
BURGERLIJKE STAAT: Vrijgezel
KINDEREN: nop 

BEROEP:
Het oudste beroep ter wereld, namelijk werktuigbouwkundige in een modern jasje. mechatronica (=mechanica+electronica)
Ik heb een eigen apparatenfabriek en maak daar machines om hyacinten- bloemen te verwerken.
In een heel andere klanten-tak werken mijn machines weer met letterlijk bakken geld.
HOBBY’S:
Bepaalde gebieden in de geschiedenis, macro-economie, turnen, schaatsen, kanoën en nog veel meer. 

JE KUNT ME ’S NACHTS WAKKER MAKEN VOOR?
Een mooie zeevonk, een goede uitvinding of idee en natuurlijk de zondvloed. 

WAAROM IK LID BEN GEWORDEN VAN DE RUGZAKLOPERS?
Het concept is fantastisch, vrijheid- blijheid, het basic gevoel dat door de hele vereniging heen zit. 

En er zijn nog meer ‘gekken met een rugzak’ gevoel. 

HOE LANG IK AL LID BEN VAN DE RUGZAKLOPERS? 17 jaar 

WAT WAS JE EERSTE RUGZAKLOPERSWEEKEND?
Oef, waar was dat. Ik weet wel dat ik de eerste was en dat is al heel bijzonder voor mij en de eerste die ik ontmoette was Heavy Hans.
Er werd me gezegd dat als je als nieuw lid meeliep, je een stuk je moet schrijven. Mijn inzicht was dat ik nog geen lid was. 

De keer daarop dat ik mee liep, kwam Ruud gelijk op me af, dat als ik de eerste keer meeliep, ik een stukje moest schrijven, maar ik had natuurlijk al eens mee gelopen… 

WAT IS MIJN MOTIVATIE OM MET DE RUGZAK TE LOPEN?
Hum, sommige noemen het avontuurlijk, Ik denk dat elke dag een ander hotel spannender voor me is. 

Lekker veilig in je eigen tentje en eigenlijk ben je op het meeste voorbereid. In ieder geval lekker flexibel en vrij. 

MIJN LEKKERSTE KAMPEERGERECHT?
Ik moest uit zakjes leren eten. Ik had een tocht gepland en nam voor 2 weken eten mee. Ik probeer koolhydraat-arm te eten en dus meer eiwitten, vet/olie te gebruiken. In zo’n zakje proberen ze altijd voor de houdbaarheid het vet weg te houden. Door elke dag een flinke klont roomboter in het zakje mee te smelten krijg je een trage extra energie shot. En het smaakt zoveel beter. Een tube mayo heb ik ook wel vaak bij me, het past mooi in mijn ‘dieet’. Als ik een ‘zakje’ eet, is een paprika of zo, ook wel lekker er doorheen. 

Ik hou wel van gekke dingen combineren. Vroeger at ik wel eens aardappelpuree (makkelijk en snel, maar zo niet te eten) en daar een hand borrelnootjes door heen voor pittige smaak en de bite. 

Ik at destijds altijd muesli als ontbijt en daarna nog effe snel een bakkie oploskoffie. Eén keer bij gebrek aan tijd, de koffie gelijk maar bij de muesli gegooid en het was erg lekker… 

WAT ER ALTIJD IN MIJN RUGZAK ZIT? Een EHBO setje… 

WAT HET GOEDKOOPSTE ARTIKEL IN MIJN RUGZAK IS?
Tja, wat is goedkoop? Alles wat je héél vaak gebruikt zou ik zeggen. Ik heb zo’n goedkope opvouwbare blikopener bij me. Nooit gebruikt dus eigenlijk weer duur… 

WAT HET OUDSTE ARTIKEL IN MIJN RUGZAK IS?
Ik ben bang dat ik dat zelf ben.
Anders waarschijnlijk dat ik al aan mijn 6e Therm-A-Restmatje bezig, maar altijd met garantie en soms wat bij betalen als het een nieuwe uit model is gewisseld. Telt dat ook? Dan zeker 25 Jaar! 

Oh, wacht effe m’n EHBO setje, dat haalt het makkelijk. Ik zal binnen kort effe de inhoud verversen…. 

WAT VOOR TENT IK HEB EN WAAROM?
Jarenlang heb ik een Helsport Rondane 3 gebruikt, mooi strak op te zetten. Nu geheel om en al een tijdje Z-pack Duplex camo. Super licht maar daar doe ik het niet voor, heerlijk door waaien, altijd naar buiten kunnen kijken en neemt geen water op. Het voelt zo vreselijk ruim aan. Ontwerp klopt gewoon met mijn ideeën en de rest heb ik zelf aangepast. Wel wat prijzig als je het niet zo vaak zou gebruiken. 

WAT MIJN GROOTSTE KAMPEERMISKOOP IS?
Na de val van de muur dacht ik, ach, ze zullen in Oost-Duitsland toch ook wel wandelschoenen kunnen maken? Nee dus, mijn wandelvakantie naar de maan en twee voeten totaal gestript van mijn huid. 

WAT MIJN FAVORIETE KAMPEERPLEK IS? Schotland, diverse plaatsen. Loch Nevis is mooi, iets ten oosten van cape Wrath, diverse plekjes wildkamperen in de mooie Eifel tochten van Henry. Allemaal wild ja, dat is blijkbaar een vereiste… 

WAT MIJN RAMPZALIGSTE KAMPEERNACHT WAS? Dat wil je echt niet weten. Advies lees verder bij de volgende vraag.
In 1996 had ik solo gelopen door een regenachtig Luxemburg/GR5. Weer thuis kwam ik op het idee om mijn slaapzak mee te wassen en behandelen gelijk mijn waterafstotende regenkleding. 

Mijn volgende tocht was door de Sinaï woestijn met Bedoeïenen mee. Geen water en je wast je met een handje zand. Gaat trouwens heel goed. Hoewel ik me uitstekend voelde was ik overdag al geheel leeg gelopen. Je voelt hem al aankomen, ik sliep niet die nacht. Mijn waterdichte slaapzak vormde een mooi zwembad waar je niet in wilt vertoeven, maar waarin ik mijn baantjes trok. Ik zal de details besparen, maar heb met mijn handen de slaapzak schoon geveegd, alles staan wassen met zand en van mijn onderbroek afscheid genomen en daar maar begraven. 

Nog een dag of 8 in de woestijn en dus best even slikken om je zelf op z’n moment weer te herpakken.
Uiteindelijk ging het dus goed met mijn waterafstotende slaapzak en gek genoeg rook ik (volgens mij zelf) naar een soort babylucht. In de dagen er na had ik er niet echt last van. 

Uiteindelijk toen we de woestijn weer gingen verlaten, was ik het liefst direct weer terug de woestijn in gegaan. Het is mooi en fijn in de woestijn. 

NU JE EEN TIJDJE MET DE RUGZAKLOPERS MEELOOPT, WAT VIND JE HET MEEST OPMERKELIJKE VAN ONZE CLUB? 

Ha, ha. Dat er op iedere hoek van de straat weer een nieuw overleg is met diverse kaarten er bij. Dat is het moment dat ik hem weg stop. 

Ik kijk het liefst pas in het begin van de middag welke kant ik op had gemoeten. 

BONUSVRAAG VAN ELISE:
Wat is je favoriete kampeerseizoen en waarom?
In het verleden liep ik graag in de winter mee met de Rugzaklopers, vooral denk ik, omdat het dan rustiger is. Aan hitte heb ik sowieso een hekel dus dat probeer ik altijd te vermijden. Hoewel het me ook wel weer opvalt dat als het echt heet is, ik zelf vaak als laatste klaag.
Het mooiste is natuurlijk het voorjaar, alles loopt weer fris uit. In de herfst heb ik natuurlijk ook fijne ervaringen, wildkamperen in een gekleurd loofbos. Alles bij elkaar liep ik vroeger heel vaak in de winter, ‘lekker afzien’ maar ben ik nu wat liever voor me zelf, loop wel wat extra kilometer(s) als het langer licht is. Op een camping kom ik het liefst zo laat mogelijk. Het is eigenlijk niet het seizoen wat het bepaalt maar de drukte op de camping. 

IK GEEF DE PEN DOOR AAN: Lisa Koman 

BONUSVRAAG VOOR LISA:
Jij als zeezeil/stuurvrouw, Waar zit voor jou de meeste vrijheid? Op jullie zeilschip op zee of met een zorgvuldig gepakte rugzak in een gebied naar keuze?

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?