Facelift Website

Een nieuw gezicht

De Rzl is de afgelopen maanden bezig met onze vertrouwde websitesite een face lift te geven. Hier vind je het resultaat. Er zijn een aantal zaken iets anders ingedeeld maar je zal vast snel je weg weten te vinden.

Wat verandert is, is het binnen komen op de site. Als je de site aanroept krijg je een algemene informatie pagina. Deze pagina is bedoeld voor niet leden die onze site bezoeken en op zoek zijn naar informatie.
Leden kunnen vervolgens inloggen om in de Leden omgeving terecht te komen. Dit deel is alleen voor Rugzaklopers beschikbaar. Hier vind je alle vertrouwde rubrieken terug. De Agenda, Het Voetlicht, Voetlicht artikelen, Foto’s van de tochten en natuurlijk de forums.
Helemaal nieuw is de Nieuws pagina die je voor je neus krijgt als je binnen komt op de leden omgeving.

De Nieuws pagina

Nadat je bent ingelogd kom je op de Nieuws pagina terecht.
Hier vind je mededelingen van het bestuur en andere actuele nieuws berichten.

Bestuursleden kunnen hier berichten plaatsen onder hun functienaam (voorzitter, secretaris etc).
Zo kan jij precies zien bij wie de mededeling vandaan komt. Je kan ook opmerkingen plaatsen bij deze artikelen. Deze pagina is een belangrijk communicatie kanaal van onze club en de diverse werkgroepen zoals de Voetlichtredactie, Webteam, Project team of de Weekeindcoordinator.

Houd deze pagina dan ook in de gaten door regelmatig in te loggen.

Forums en andere pagina’s

Via het menu kan je vervolgens door naar de forums, agenda en alle andere pagina’s die je gewent bent van de oude site. De indeling is iets anders dan voorheen maar je vind snel je weg.

Het Voetlicht

Het Voetlicht heeft nu ook een eigen hoek gekregen op de site. Je vind dit onder het menu item Voetlicht. Je vindt hier de bekende rubrieken terug als Weekend verhalen, De Pen en natuurlijk het Voetlicht archief met alle oude Voetlichten die ooit zijn uitgegeven. Je kan hier dan ook al voordat het Voetlicht in de bus licht al genieten van de weekend verhalen. Natuurlijk vind je onder dit menu item ook het fotoalbum terug met de door onze leden geĆ¼ploade foto’s die gemaakt zijn tijdens de weekeinden.

Weekend agenda

Onder het menu item Weekenden staan drie menu items die over onze weekenden gaan. Ze spreken nagenoeg voor zich.
Agenda (actueel) laat de huidige agenda zien met een kaart waar deze weekenden plaats vinden.
Agenda (archief) en een pagina met de weekenden die in de afgelopen jaren zijn gelopen.
Organisator gezocht is een pagina waarin je een overzicht vindt van de weekenden die nog beschikbaar zijn om te organiseren. Vanuit dit overzicht kan je meteen een weekeind reserveren om te organiseren.

Verenigings zaken

Onder menu item Verenigings zaken vind je de de samenstelling van ons bestuur en de diverse werkgroepen inclusief contact gegevens. Ook vind je een pagina met Declaratie RZL waarop je de procedure vindt voor je het geval kosten mag declareren bij de penningmeester. Tevens vind je een pagina om je persoonlijke foto aan te passen op de site. Dat menu item heet Aanpassen van je foto.

Toekomst bestendig

Onze Rugzaklopers site is gemaakt met WordPress. Je hebt er vast wel eens van gehoord. WordPress wordt over de hele wereld gebruikt door meer dan 60 miljoen websites. Onder andere The New York Times, TGO Magazine, Rolling Stones, Reuters, Renault, TED Blog, Kate Perry en natuurlijk de Rugzaklopers.

Om de site toekomst bestendig te maken is er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van software van de plank. Eigen gemaakte code, is voor zover dat kan, verwijderd zodat ook in de toekomst de site onderhouden kan worden door vrijwilligers. Hierdoor zal je merken dat er wel wat veranderd is aan de interface en soms wat aan de functionaliteit. Voor het goede doel moet je maar denken.
Mocht je meer willen weten wat WordPress is, dan is dit een goed begin.

Foto’s

Op de pagina’s die alleen door onze leden te zien zijn staan foto’s waar leden herkenbaar in beeld zijn gebracht. Ondanks dat dit een afgeschermde site is kan het zijn dat je dat niet prettig vind. Is dat het geval, laat dat dan weten aan de Weekeindcoordinator. De foto in kwestie zal dan worden vervangen.


We wensen je veel plezier op onze nieuwe site.

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?