Helmond is echt zo dicht bij Limburg, 16 t/m 18 oktober 2009

In de tijd dat ik in Helmond woonde viel me op dat menig inwoner het maar niets vond als iemand opmerkte dat Helmond bijna Limburg is. Ook mijn vriendin (Helmondse van geboorte) hoort liever niet zeggen dat ze bijna in Limburg woont. Eerlijk gezegd vind ik dat er niets mis is met Limburg. Neem nu Limburgse vlaai: menig Rugzakloper weet zo’n traktatie tijdens een weekend wel te waarderen. Nu kom ik uit het Westen, het kan goed zijn dat me regionale gevoeligheden ontgaan. Om dit in het kader van mijn inburgering in de regio verder te verkennen, loop ik dit weekend van Limburg naar een dorpje naast Helmond. “Is dat niet veel te ver voor een weekend?” vroeg mijn bezorgde vriendin nog. Ik denk dat dat wel mee valt: volgens Google Maps is de afstand per auto tussen beide campings 22 kilometer.

(meer…)

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?