Locus Paludosus (zuidoost Brabant), 19 t/m 21 november 2010

Een weekend met een zwart randje.
Toen Sascha me in mei vroeg een weekend te organiseren, zag ik op zijn lijst, dat er in november geen Peelweekend was en dat Jan Smidt (die dat altijd deed) dit keer Hilversum gekozen had. Ik heb toen toegezegd in november een weekend in de Peel te organiseren en heb vervolgens Jan om raad gevraagd. Ik kreeg van hem zijn oorspronkelijke plan opgestuurd, dat vrijwel ongewijzigd hieronder staat met als kanttekening ‘Het enige wat we nog niet belopen hebben is ‘Het Land van Bommel’. Dit is wel sterk afhankelijk van actuele waterstanden in de Peel’.
Oorspronkelijk stond er onder de tekst alleen maar ‘met dank aan Jan Smidt’. Het leek ons goed hier iets langer bij stil te staan.
Bart Valom

Daar, in die moerassige plek, tussen Griendtsveen en Helenaveen, liggen de Horster Driehoek, de Vossenheuvel, de Driehonderd Bunders, de Mariapeel en ………. Het Land van Bommel, één groot natuurreservaat in wording. Vanuit Griendtsveen kun je het allemaal meemaken. Op zaterdagmorgen beginnen we in de onvolprezen Morgenstond met Arretjescake en heerlijke koffie, thee, chocolademelk, of heet zuiver water.

(meer…)

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?