Lustrum in Limburg – Maasstanden en Boomkrabbers, 3 t/m 5 mei 2019

Omdat ik me vrijdag al vroeg kon los maken van directeur, dochters en kat, volgde ik het advies van Cilia en nam de aanlooproute vanuit Cuijk. Een heel goede tip! Na de oversteek met het veer loop je al snel ‘onverhard’. Aan je rechterhand de Maas en links een mooi natuurlijk beheerd weidelandschap met hagen. Het geklepper van scholeksters was niet van de lucht. Terecht denk ik, want ik zag een torenvalk rondzwalken. Hier en daar piepte de kop van een broedende (Grauwe-? Kol-?) gans boven het hoge gras uit. Omdat regen in de lucht hing wemelde het van de zwaluwen. Voor de cultuurliefhebbers heeft de provincie onderweg bordjes geplaatst met uitleg over het landschap. Onder andere over het Middelaarshuis, dat sinds 1388 vele malen werd ingepikt, bezet of verwoest door onze Europese vrienden.

(meer…)

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?