Nachtzicht – vooruitblik op Nachtwandelen (25 t/m 26 oktober 2008)

In januari van dit jaar kampeerde ik met de RZL bij twee paalkampeerplaatsen langs het Pieterpad. Ik maakte gebruik van de gelegenheid van een kampeerplaats midden in het bos en pakte mijn tarp in mijn rugzak. De tweede nacht ging ik vroeg naar bed. Nadat ik mijn zaklantaarn had uitgedaan was het erg donker. Er stond veel wind en doordat ik mijn tarp niet helemaal strak kon spannen werd ik een aantal keren ’s nachts wakker. Eén keer, rond vier uur, viel het mij op dat het zo licht was buiten. Werd het zo vroeg al licht? Ik bedacht mij dat het niet lichter was geworden. Mijn ogen waren alleen gewend aan het donker. Iets dat ik niet vaak meemaak.

Tijdens het nachtwandelen op 25 oktober zullen we onze ogen in het donker goed nodig hebben. Hierbij is een goed nachtzicht hebben én behouden van belang. In dit artikel wil ik daar op ingaan.

(meer…)

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?