Nieuwe routebeschrijving PK Delden (Twente), februari 2007

Hoi, Inge en ik hebben uiteindelijk de laatste dagen v/h jaar niet in Luxemburg of Ardennen maar in Twente doorgebracht op deze 2 paalkampeerplekken. Die bij Haaksbergen heeft nu juiste coordinaten en is gemarkeerd met een 20 cm hoog paaltje verstopt achter een boom. Plaatsjes onder de beuken.

Die van Delden bereik je door volgens beschrijving langs de beek te lopen; op een gegeven moment wordt het pad aan rechterzijde vd beek wel smal, maar je kunt nog doorlopen.

Als je daarna echter bij de weg en de ijsbaan bent, staat er een bord van de ijsclub dat de doorgang afgesloten is: dat is ook echt zo!

Je moet uitwijken naar linkerzijde beek over (of parallel aan) asfaltweg en dan bij de watermolen weer terug de brug over.

Dan dus weer de beek links houden tot de scherpe Y; rechts aanhouden en na 200 meter is er rechts een hek met daarachter nog extra prikkeldraad en een bord “Geen toegang-doodlopende weg”.

Hier moet je zowel slagboom als prikkeldraad loshaken en schuin links door het weiland het spoor volgen. Bij de beek wordt het extra modderig maar je moet door over de brug -pas op de gaten-. Na de brug is meteen links een picknicktafel en de kampeerplaats. (Wijzelf dachten in het donker dat het voor de beek was en zijn in de bosjes gaan staan; dat gaat ook, maar met gevaar voor vallende takken.)

Als je in de buurt van de kampeerplek nog water wilt halen, ga dan voor de watermolen rechts en vraag het bij de 2e boerderij L. Daar heet de hond Marco en zijn mensen en honden vriendelijk.

De 1e boerderij schijn je beter niet te kunnen proberen. Na waterhalen terug via de watermolen naar de kampeerplaats.

En een tip voor de ochtend: het pad waar de kampeerplaats aan ligt komt overigens aan de andere kant op een afgesloten erf van een boerderij uit en daar kom je niet langs.

Veel plezier! Het is erg mooi!

Inge en Hugo

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?