Rondje met een Pontje
29 april t/m 1 mei 2022

Toen ik zag dat er nog wat lege dagen op de agenda stonden, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik eind april een weekend georganiseerd. Als lid van de Rugzaklopers moet je tenslotte af en toe je steentje bijdragen.

Als zoon van een binnenschipper trekt het water en de scheepvaart altijd mijn aandacht, vandaar een tochtje langs de (afgedamde) Maas inclusief een paar oversteken met de pont.

Op vrijdag was het verzamelen op SVR-camping De Kaaie Paole in Veen. De weersverwachting was prima wandelweer, frisjes maar droog. Ik rekende dan ook op een grote opkomst. Dat viel tegen, want we waren maar met zijn vieren: Jeroen, Martin, Peter en Nienke die kwam kennismaken met de club.


Op zaterdag zijn we over de Maasdijk naar Veen gelopen, met de pont over naar Aalst, waar we het Pelgrimspad oppikten richting Nederhemert. Onderweg koffie met appeltaart bij café de Maasstroom en vervolgens naar de volgende pont waar we overstaken naar kasteel Nederhemert en vervolgens met een derde pont de Maas over naar Heusden.

Heusden is een prachtig vestingstadje waar we eerst pannenkoeken hebben ingenomen en na een korte stadswandeling op naar de tweede camping net buiten de vesting. Op SVR-camping De Reekens hadden we een mooi veldje tot onze beschikking. Omdat het best wel snel afkoelde hebben we het kringkoken bewaard voor een andere keer en zijn in Heusden naar de frituur getogen.

Na een kille nacht zijn we op zondag weer huiswaarts gekeerd. Martin moest terug naar Veen om zijn auto op te halen; Peter, Jeroen en Nienke zijn doorgelopen naar Den Bosch.

Al met al dus een kleine opkomst, maar het was wel een mooie tocht en supergezellig.


Ik sluit af met een paar filosofische dichtregels uit het lied ‘De Veerpont’ van Drs P die ik ook wel bij de Rugzaklopers vind passen:

En als de pont dan weer zijn weg zoekt door het ruime sop
Dan komen er werktuiglijk gedachten bij me op
Zo denk ik dikwijls over het geheim van het bestaan
En dat ik op de wereld ben om heen en weer te gaan

 

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?