Van Twente naar Salland, 27 t/m 31 december 2018

Op een winterdag nam ik de trein naar Twente om een mooie wandeling te maken. Op het station sloeg ik een paar liter water in en stapte op de bus naar het bos waar de paalkampeerplaats zou zijn. Tijdens de busrit merkte ik aan de buitenkant van de rugzak een steeds groter wordende donkere plek op. In het inmiddels pikdonkere bos kwam uit de rugzak een lekkende waterzak en nog een andere nare verrassing. Ik had het dak en de binnentent van verschillende tenten bij me. Rond middernacht was ik weer thuis en werd de voorgenomen tocht met een dag ingekort.
Vijf jaar geleden waren we in de winter ook in Twente en het is er natuurlijk nog even mooi.
De eerste dag passeren we het historische Stad Delden. Aan het kerkplein staat tegenover het gotische kerkgebouw het oude hotel Sevenster met de karakteristieke bruine gelagkamer, een prima adres om erwtensoep te eten. We slaan water in en lopen door naar de volgende paalkampeerplaats, tussen de oude eiken aan de Azelose beek.

(meer…)

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?