weekendverhalen

Rondje met een Pontje
29 april t/m 1 mei 2022

Toen ik zag dat er nog wat lege dagen op de agenda stonden, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik eind april een weekend georganiseerd. Als lid van de Rugzaklopers moet je tenslotte af en toe je steentje bijdragen.

Als zoon van een binnenschipper trekt het water en de scheepvaart altijd mijn aandacht, vandaar een tochtje langs de (afgedamde) Maas inclusief een paar oversteken met de pont.

Op vrijdag was het verzamelen op SVR-camping De Kaaie Paole in Veen. De weersverwachting was prima wandelweer, frisjes maar droog. Ik rekende dan ook op een grote opkomst. Dat viel tegen, want we waren maar met zijn vieren: Jeroen, Martin, Peter en Nienke die kwam kennismaken met de club.


Op zaterdag zijn we over de Maasdijk naar Veen gelopen, met de pont over naar Aalst, waar we het Pelgrimspad oppikten richting Nederhemert. Onderweg koffie met appeltaart bij café de Maasstroom en vervolgens naar de volgende pont waar we overstaken naar kasteel Nederhemert en vervolgens met een derde pont de Maas over naar Heusden.

Heusden is een prachtig vestingstadje waar we eerst pannenkoeken hebben ingenomen en na een korte stadswandeling op naar de tweede camping net buiten de vesting. Op SVR-camping De Reekens hadden we een mooi veldje tot onze beschikking. Omdat het best wel snel afkoelde hebben we het kringkoken bewaard voor een andere keer en zijn in Heusden naar de frituur getogen.

Na een kille nacht zijn we op zondag weer huiswaarts gekeerd. Martin moest terug naar Veen om zijn auto op te halen; Peter, Jeroen en Nienke zijn doorgelopen naar Den Bosch.

Al met al dus een kleine opkomst, maar het was wel een mooie tocht en supergezellig.


Ik sluit af met een paar filosofische dichtregels uit het lied ‘De Veerpont’ van Drs P die ik ook wel bij de Rugzaklopers vind passen:

En als de pont dan weer zijn weg zoekt door het ruime sop
Dan komen er werktuiglijk gedachten bij me op
Zo denk ik dikwijls over het geheim van het bestaan
En dat ik op de wereld ben om heen en weer te gaan

 

3 Reacties

Van de Lemelerberg naar Twilhaar
1 t/m 3 april 2022

Voor het weekend van 1-3 april werd lekker fris weer voorspeld. Dus voor de hangmat maar m’n warmste set-up meegenomen. De middag vrij genomen van werk om lekker vroeg op de camping te zijn. Dat wil zeggen, voor het avondeten, in de hoop dat ik een keertje de eerste zal zijn.

Login om meer te lezen

Geen Reacties

Voorjaar in Amsterdam
18 t/m 20 maart 2022

Vrijdagavond rond zeven uur komen Erica en ik aan op de camping op Zeeburg. Het is er winderig en koud en er staan nog weinig drugstoeristen op de camping, vooral veel campergasten. We besluiten met Paul en Herman een kroeg in de Indische Buurt op te zoeken. Lekker warm!

Login om meer te lezen

3 Reacties

Lentetrek en kraanvogels, Zuid-Limburg
25 t/m 27 februari 2022

Het aangekondigde Limburg weekend van Bart H. spoorde mij aan om er weer eens op uit te gaan. Na jaren van slapend lidmaatschap mijn rugzak weer eens tevoorschijn gehaald voor een RZL-weekend.

Login om meer te lezen

1 Reactie

Bels Lijntje
19 t/m 21 november 2021

Frank en Francien waren de organisatoren van deze herfstaangelegenheid. Nu is Francien een bekende, kwam haar tegen op het Twentepad, want zij was degene die mij wees op het bestaan van De Rugzaklopers vereniging. Het was een leuk weerzien.

Login om meer te lezen

2 Reacties