Zomer: Reestdal, Overijssel/Drenthe

Op vrijdagavond, in de kantine van de camping, hoorde ik van de traditie binnen de Rugzaklopers, welke voorschrijft dat elke nieuwe mede-Rugzakker het verslag schrijft van zijn eerste tocht. Of die traditie ter plekke door Hans verzonnen werd weet ik niet, maar de uitdaging ga ik niet uit de weg.

Het avontuur begint al met de busreis naar Balkbrug. Uitstappen in Balkburg, ja ok√© maar welke halte dan? Dus gewoon op goed geluk op de stopknop drukken, bijna met een kilootje of 15 door de voorruit van de bus heen vliegen (“zo rem ik altijd”) en zowaar voor de deur van de VVV uitstappen. Beginnersgeluk? Wie weet ….

Afijn, de camping gevonden, welke groter is dan ik had verwacht. Een paar Rugzaklopers zijn al aanwezig. Dus eerst even kennismaken en dan mijn tentje opzetten. Inmiddels is het toch wel etenstijd geworden en komen bij de “veteranen” diverse branders tevoorschijn. Ietwat bedremmeld kom ik met mijn CampingGaz brander op de proppen. En als de rest al heeft afgewassen, kan ik ook gaan eten. Tja, ’t duurt wat langer voordat de boel kookt, vooral als je gas haast op is. Toch maar eens sparen voor zo’n andere brander.

(meer…)

Welkom bij de Rugzaklopers. Meld je aan om alle inhoud te bekijken.

Wachtwoord vergeten?